Coast to Coast

Följ lagen via RaceTracker här: https://map.racetracker.no/?race=coasttocoast_2022
Coast to Coast Scandinavia är en multisporttävling inspirerad av ikoniska Coast to Coast på Nya Zeeland. Ett svettigt och fantastiskt äventyr som är en resa kust till kust tvärs över Sverige och Norge.

Det finns två distanser att välja mellan

Starten för Coast to Coast går kl 10:00 den 9:e juni 2022 från Höga kusten. När ni sprungit, cyklat, krupit i grottor, simmat, paddlat kajak och orienterat er ca 60 mil kommer ni att gå i mål genom att doppa tårna i Trondheimsfjorden.

Starten för Mountain to Coast går kl 20:00 den 10:e juni 2022 i närheten av Kaxås och har i övrigt samma bansträckning som långa banan. Mountain to Coast är ca 25 mil har samma upplägg som Coast to Coast fast vi har plockat bort simningen.
Längre ned på sidan finns mer information kring tävlingen och ni kan läsa mer om Mountain to Coast här.

Med tillgång till egen servicebil underlättas logistik och mängden lätt specialutrustning minskar. Ett lag består av fyra personer där minst tre är alltid på banan och en kör lagets servicebil.

På korta banan kan ett lag bestå av 3 personer där minst 2 är på banan. Målgång för de båda loppen beräknar vi kommer bli ungefär 12-13 juni.

Ett längre äventyr som passar även för er som inte tävlat i långa multisportrace tidigare.

Tävlingen– Laget består av fyra personer. Tre är hela tiden på banan och en person kör följebilen.
Byte inom laget av de tre som är på banan får bara ske på TA. Det är för att personen som kör följebilen ska ha nog lång tid på sig innan nästa byte för att hinna vila. Trafiksäkerheten går först! Ni ansvarar själva för att inte köra bil när ni är trötta. Det finns tid för att vila om ni gjort ordentliga förberedelser av utrustning och mat. Lagen får inte ha ytterligare servicebilar. Ute på banan får följebilen inte bistå laget på minsta vis. Enda kontakten mellan servicebil och laget sker på TA.
All navigation på banan sker med karta, kompass och eventuell höjdmätare. GPS är inte tillåtet. Kontroll av packning och utrustning kommer att ske slumpmässigt på banan.
Följebilen får använda GPS och har tillgång till hemsidan där det går att följa laget i realtid.
Vid start får laget två uppsättningar kartor med utritade checkpoints och transition areas, samt en road book. I road booken finns information om sträckor, checkpoints och transition areas.
Exempel: från chp 24 paddlar lagets medlemmar 1,2,3  till chp 25 som även är en TA. Där står följebilen och lagmedlem nr 4. Laget lastar upp kajakerna på släpet / taket och byter utrustning till trekking/löpning. Laget tittar på kartan och uppskattar tiden till nästa TA, ca 7 timmar kommer det att ta. Lagmedlem 2,3,4 ger sig ut på trekkingsträckan och lagmedlem 1 tar följebilen till nästa TA, körtid 55 minuter. Väl framme ställer lagmedlem 1 upp tältet och lägger sig att sova några timmar. Vaknar och kollar på hemsidan hur långt bort laget är från TA. De har passerat chp 26, 27 och 28 och börjar närma sig. Då värms det på vatten till mat och kaffe. Laget kommer in till TA. Då kanske alla vill äta och vila? Eller så tar man maten i farten och gör ett snabbt byte till nästa sträcka.

Banan – Banan är ca 60 mil lång och starten går i Mjällom på Höga kusten. Tvärs genom Sverige i varierande terräng. Banan är inte uppmärkt eller snitslad, lagen sköter navigering själva med hjälp av karta, kompass och eventuellt höjdmätare. Två uppsättningar kartor per lag ingår. Ett antal obligatoriska checkpoints (CHP) och transition areas (TA) skall passeras på vägen. När ni paddlat kajak, trekkat/sprungit, cyklat mountainbike, simmat och krupit i grottor kommer ni efter ungefär fyra dygn kunna doppa tårna i Trondheimsfjorden och gå i mål!

Tider och logistik – Starten för tävlingen går den 9 Juni 2022 kl 10.00. Varje lag tar sig till start och mål på egen hand. Boende kan bokas genom våra samarbetspartners (läs mer under Boende längre ned på sidan).

Boende – Race Center och start är på Norrfällsvikens camping och stugby. Målet är mycket nära Levanger camping.

Utrustning – Varje lag ansvarar för och tar med sin egen utrustning om inget annat anges. Obligatorisk utrustning kommer att uppdateras inom kort.

Laget – Vi ser helst att laget är representerat av båda könen men har det inte som krav i år. Ett lag består av 4 deltagare där minst 3 är på banan hela tiden. Den som inte är på banan kör lagets följebil och utrustning mellan TA (växlingszonerna).

Anmälan och startavgift
Ingår i anmälan:
-Kartor 2 uppsättningar
-Goodiebag
-Rabattkod från Umara
-10L sportdryck/ lag från Umara
-Nummerlapp
-Kajak mot extra avgift (begränsat antal)
-Mat vid målgång.
-En vätskestation längs banan med förtäring.

Anmälan till tävlingen görs genom att klicka på knappen Anmälan.
Där du även kan läsa villkoren.
Fyll i formuläret och skicka in med anmälningsavgiften på 2500 kr som sätts in på Bankgiro: 5133-7384 Aktivut AB.
Märk Anmälan med Coast To Coast+Lagnamn, resterande summa av anmälan ska vara oss tillhanda senast 20/5 2022.
Vid efteranmälan betalas hela beloppet in i samband med anmälan.

Pris Coast to Coast: 11 475 kr/lag med sista anmälningsdag är 20/5-2022.
Pris Mountain to Coast: 4 475 kr/lag med sista anmälningsdag 20/5-2022

Efteranmälan är möjlig fram till 3:e juni på Mountain to Coast och kostar efter 20/5-2022
5 475 kr/lag.

SäkerhetNI ansvarar för er egen säkerhet under tävlingen så se över utrustning, första hjälpen och försäkringar i god tid innan tävlingen. Tänk på att mobiltäckningen kan variera väldigt mycket längs banan, det är inte säkert att det alltid går att ringa. Obligatorisk utrustning skall alltid vara med och där ingår självklart förstärkningskläder då vädret kan skifta väldigt snabbt i miljön ni befinner er i.
Bryter man tävlingen ska det meddelas så fort som möjligt till tävlingsledningen.